Fernando Alonso voorspelt grote toekomst voor Braziliaan in Formule 1: "Een hardwerkende jonge man"

Robbie Maes
| 0 reacties
Fernando Alonso voorspelt grote toekomst voor Braziliaan in Formule 1: "Een hardwerkende jonge man"
Foto: © photonews

Fernando Alonso heeft voorspeld dat Gabriel Bortoleto binnenkort een grote toekomst zal krijgen in de Formule 1. De 19-jarige Braziliaan, die vorig jaar het Formule 3-kampioenschap, wordt steeds serieuzer beschouwd als een potentiële Formule 1-coureur.

Bortoleto maakt deel uit van Alonso's A14 Management-programma en wordt genoemd als een mogelijke kandidaat voor een stoeltje bij het nieuwe Stake-team, dat zich voorbereidt op de komst van Audi in de Formule 1 in 2026.

Alonso heeft lof uitgesproken over Bortoleto's talent en zijn benadering van racen. De Spanjaard benadrukt dat Bortoleto niet alleen een getalenteerde coureur is, maar ook een hardwerkende en bescheiden persoon, wat bijdraagt aan zijn snelle vooruitgang in zowel de Formule 3 als de Formule 2.

"Hij is een hardwerkende jonge man, naast zijn talent. Dat is ook de reden waarom hij zulke vooruitgang heeft geboekt in zowel de Formule 3 als de Formule 2", aldus Alonso.

Het is opmerkelijk dat Bortoleto als rookie zowel in de Formule 3 als de Formule 2 opmerkelijke prestaties heeft geleverd, wat zijn potentieel onderstreept. Deze prestaties zijn des te indrukwekkender omdat hij relatief weinig testkilometers heeft vergeleken met andere rookies.

Met de vooruitgang die Bortoleto heeft geboekt en de belangstelling van teams voor zijn diensten, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat hij zijn debuut in de Formule 1 maakt. Alonso blijft optimistisch over Bortoleto’s toekomst en verwacht dat de jonge coureur binnenkort een kans zal krijgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws