Franco Colapinto staat voor belangrijke keuze: 'Hij zal moeten kiezen tussen deze twee teams'

Robbie Maes
| 0 reacties
Franco Colapinto staat voor belangrijke keuze: 'Hij zal moeten kiezen tussen deze twee teams'

Franco Colapinto heeft in zijn eerste twee Formule 1-races een sterke indruk achtergelaten. Na een bijna-puntenfinish in Monza, bewees de Argentijn zijn potentieel door afgelopen weekend in Baku met de Williams naar de achtste plaats te rijden.

Ondanks deze veelbelovende start weet Colapinto al dat hij in 2025 niet bij Williams zal rijden, aangezien Alexander Albon en Carlos Sainz al vastgelegd zijn voor die periode. De opties bij andere teams lijken ook beperkt, met Sauber en Audi als de enige serieuze mogelijkheid.

In een gesprek met Motorsport.com geeft Williams-teambaas James Vowles aan bereid te zijn om samen te werken met Sauber als zij Colapinto een stoeltje willen aanbieden. "Ik ben altijd een enorme voorstander geweest van het laten racen van goede coureurs. We gaan daarom ook bekijken of we een manier kunnen vinden om in dit geval met Audi of Sauber samen te werken."

Bij Sauber is de situatie echter nog onzeker. Het enige zekere is dat Nico Hülkenberg volgend seizoen deel zal uitmaken van het team. De andere zetel is nog niet ingevuld. Sauber overweegt of ze voor ervaring met Valtteri Bottas of voor talent van Gabriel Bortoleto zullen kiezen. Of Colapinto nu een kanshebber is, blijft onduidelijk.

Mocht Colapinto bij Audi aansluiten, dan zou hij gaan racen bij een directe concurrent van Williams. Vowles houdt zich op de vlakte over de contractuele afspraken en benadrukt dat Colapinto altijd deel uitmaakt van de Williams-familie, ongeacht zijn toekomstige team.

De toekomst van Franco Colapinto blijft dus spannend. Hij zal waarschijnlijk de keuze moeten maken tussen Sauber en Audi. Wordt vervolgd.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws