Grootse samenwerking in de auto-industrie: 'Op weg naar duurzamere en goedkopere auto's'

Robbie Maes
| 0 reacties
Grootse samenwerking in de auto-industrie: 'Op weg naar duurzamere en goedkopere auto's'

Krijgen we binnenkort een samenwerking tussen twee autofabrikanten? Er zijn alvast plannen om een auto te maken die goedkoper en milieuvriendelijker is.

Twee van 's werelds grootste autofabrikanten, General Motors en Hyundai, hebben de handen ineengeslagen in een poging om hun modellen goedkoper en milieuvriendelijker te maken. De twee giganten hebben van overeenstemming ondertekend om nauwer samen te werken.

De samenwerking tussen deze partners zou in de toekomst zelfs kunnen leiden tot de gezamenlijke bouw van een auto. Beide bedrijven willen graag elkaars sterke technische punten benutten en combineren.

Het kader van de overeenkomst houdt in dat General Motors en Hyundai samen gaan onderzoeken hoe ze grondstoffen, staal en andere componenten kunnen inkopen om de productiekosten van zowel verbrandingsmotoren als elektrische en waterstofvoertuigen te verlagen. Dit geldt voor zowel personenauto's als commerciële voertuigen.

"GM en Hyundai hebben complementaire sterke punten en getalenteerde teams," aldus Mary Barra, CEO van General Motors. "Ons doel is om de schaal en creativiteit van beide bedrijven te benutten om nog competitievere voertuigen sneller en efficiënter aan klanten te leveren."

Een samenwerking tussen twee van de grootste namen in de auto-industrie biedt vele mogelijkheden. We moeten nog wachten op het eerste gezamenlijke model, maar wie weet welke baanbrekende ontwikkelingen General Motors en Hyundai samen zullen brengen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws