Horner waarschuwt McLaren: 'Sterke Piastri kan team in moeilijkheden brengen'

Robbie Maes
| 0 reacties
Horner waarschuwt McLaren: 'Sterke Piastri kan team in moeilijkheden brengen'
Foto: © photonews

Na een spannend weekend tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan heeft McLaren de leiding in het constructeursklassement overgenomen van Red Bull Racing. Ondanks de sterke prestatie lijken er nu toch interne problemen te ontstaan bij McLaren.

De snelle opmars van McLaren in het kampioenschap verloopt echter niet zonder slag of stoot. Het team kampt met interne problemen, vooral door de groeiende rivaliteit tussen Lando Norris en Oscar Piastri.

Red Bull-teambaas Christian Horner gaf na de race in Baku zijn kijk op de situatie bij McLaren. Volgens hem heeft McLaren grote problemen door de sterke prestaties van Piastri. Hij vergeleek de situatie bij McLaren met de periode bij Red Bull in 2014, toen Daniel Ricciardo het team betrad en drie races won.

Dit terwijl de viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel niets wist te winnen. Destijds was het duidelijk dat Vettel de nummer één was, maar Ricciardo begon beter te presteren. Dit soort situaties kunnen teams in lastige posities brengen.

Red Bull

Bij Red Bull zijn de rollen van de coureurs duidelijk gedefinieerd, aldus Horner. “We hebben een coureur die vecht voor het wereldkampioenschap, en het is de taak van Sergio Pérez om Max Verstappen tot het einde van het jaar te ondersteunen.”

Horner benadrukte dat het managen van twee coureurs van gelijkwaardig niveau complex kan zijn en dat teams uiteindelijk duidelijke rollen moeten toekennen om verwarring te voorkomen. Vooral halverwege het seizoen, wanneer de jacht op titels intensiever wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws