Álex Palou vol emoties na overwinning: "Als beide dingen in hetzelfde jaar gebeuren, dan is dat enorm speciaal"

Robbie Maes
| 0 reacties
Álex Palou vol emoties na overwinning: "Als beide dingen in hetzelfde jaar gebeuren, dan is dat enorm speciaal"

Het was allesbehalve een eenvoudig seizoen voor Álex Palou, maar in Nashville bekroonde de 27-jarige Spanjaard zichzelf voor de derde keer tot IndyCar-kampioen. Voor Palou is het jaar 2024 al meer dan geslaagd.

Met deze overwinning schrijft Palou opnieuw geschiedenis. Het is zijn derde IndyCar-titel en hij behoort nu tot een select gezelschap van slechts vijf coureurs met meer dan drie titels. Bovendien is Palou met deze prestatie de jongste coureur ooit die drie keer de IndyCar-titel heeft gewonnen.

Tweede opeenvolgende titel

Naast zijn derde titel op rij, is dit ook Palou's tweede opeenvolgende kampioenschap. Dat is sinds 2010 niet meer gebeurd, toen Dario Franchitti drie keer op rij de titel won. Franchitti heeft Palou gedurende het seizoen begeleid. De twee worden dan ook vaak met elkaar vergeleken.

Palou ziet hierin een gezonde rivaliteit. Hij benadrukte dat Franchitti hem eraan herinnerde dat hij drie opeenvolgende titels heeft, terwijl Palou er nu twee op rij heeft. Hij hoopt in het komende seizoen de prestatie van Franchitti te evenaren.

"Ze zeggen dat winnen het beste in het leven is, en daar ben ik het mee eens. Maar ze zeggen ook dat vader worden het mooiste is, en daar ben ik het dubbel mee eens. Als beide dingen in hetzelfde jaar gebeuren, dan is dat enorm speciaal," vertelde Palou vol trots na zijn overwinning.

Dit jaar leerde Palou heel veel, hoewel hij door zijn nieuwe gezinsleven minder tijd had voor de simulator en andere voorbereidingen. De Spanjaard vierde zijn overwinning samen met zijn dochter, die ook aanwezig was bij zijn eerste overwinning van het seizoen op de Indy road course.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws