Na de crash tussen Perez en Sainz ... de reacties van de twee hoofdrolspelers

Na de crash tussen Perez en Sainz ... de reacties van de twee hoofdrolspelers
Foto: © photonews

Dit weekend stond in Azerbeidzjan de volgende race in de Formule 1 op het programma. Een crash tussen Sergio Perez en Carlos Sainz. De hoofdrolspelers in het verhaal hebben nu ook gereageerd.

Sergio Perez van Red Bull Racing moest in de voorlaatste ronde opgeven na een contact met Carlos Sainz. Ook de Spanjaard moest door de crash overigens opgeven. Perez was op het moment zelf absoluut niet tevreden met de zaak. 

Hij liet zich op de boordradio meteen heel duidelijk uit: "Wat is hier gebeurd? Wat een fucking idioot ... Is hij zot of wat?", liet Perez zich onder meer ontvallen. Achteraf heeft hij een gematigder uitleg gegeven over de zaak.

Gezondheid het belangrijkste

"Het belangrijkste na dit incident is dat we allebei oké zijn", aldus Perez later. "Het was heel jammer en enorme zonde dat we op deze manier een goed weekend moesten ten einde zien komen. De wagen was het hele weekend heel goed."

"Het belangrijkste is dat we allebei veilig zijn, maar het is natuurlijk een schande", gaf ook Carlos Sainz toe. "Ik bleef op mijn rijlijn en deed niets anders dan in alle andere rondes."

"De derde plaats of misschien zelfs de tweede had mogelijk geweest. Maar dit is een onderdeel van racen. Het is nu tijd om vooruit te kijken", aldus de Spanjaard.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws