Red Bull-teambaas Christian Horner doet opvallende onthulling: "Problemen stelde zich al vast in 2023"

Robbie Maes
| 0 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner doet opvallende onthulling: "Problemen stelde zich al vast in 2023"
Foto: © photonews

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft verklaard dat de problemen met Red Bull's auto al vroeg in het seizoen 2023 zijn begonnen. Het team uit Milton Keynes had vorig jaar een dominante campagne, waarbij het 21 van de 22 Grote Prijzen op zijn naam schreef.

Het leek erop dat het team dit seizoen een vergelijkbare dominantie zou voortzetten, na enkele overwinningen in de eerste fase van het jaar. Echter, sindsdien is het team teruggevallen in de ranglijst en staat nu achter McLaren in het constructeurskampioenschap.

Red Bull heeft sindsdien geen overwinning meer behaald en heeft de top van het podium niet meer bereikt sinds de Spaanse Grand Prix in juni. Nu blijkt dat er problemen zijn in de productie van deze racewagens.

Bij het onderzoek naar de oorzaken van de terugval, onthulde Horner dat de eerste fout werd gemaakt tijdens de ronde in Barcelona vorig jaar. “We hebben de ontwikkelingsgeschiedenis bekeken en het bleek dat de eerste fout plaatsvond met een upgrade van de onderkant van de auto in Barcelona in 2023,” vertelde Horner aan Auto Motor und Sport.

“Dat was ook de Grote Prijs waarin Checo problemen begon te ondervinden met de auto. We hebben dat niet serieus genoeg genomen omdat Max de race nog steeds won", aldus Horner aan Racing News. 

Red Bull richt zich nu op een terugkeer naar hun oude vorm in Austin. Het team maakt zich klaar voor een uitdagende race in Singapore dit weekend. Het Marina Bay Circuit blijft immers het enige circuit waar Red Bull vorig jaar niet won tijdens hun dominante seizoen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws