Schorsing van Rasmussen leidt tot discussie over strafpuntensysteem

Robbie Maes
| 0 reacties
Schorsing van Rasmussen leidt tot discussie over strafpuntensysteem

Kevin Magnussen miste afgelopen weekend de Grote Prijs van Azerbeidzjan wegens een schorsing. Deze schorsing volgde nadat de Deen als eerste coureur sinds de invoering van het strafpuntensysteem op twaalf strafpunten was gekomen.

De schorsing van Magnussen heeft geleid tot veel discussie onder coureurs. Pierre Gasly, de Alpine-coureur die bij het incident betrokken was, heeft zijn onvrede geuit over het feit dat Magnussen strafpunten kreeg voor het voorval.

Tijdens de rijdersbriefing in Baku werd aangegeven dat de FIA bereid is om de huidige regels opnieuw te evalueren. Gasly verklaarde na de bijeenkomst dat hij had gevraagd hoe het strafpuntensysteem in de toekomst zou worden aangepakt.

"Ik denk dat we het als sport niet leuk vinden om iemand op die manier bestraft te zien worden en het werd gezien als een zware straf. Het is iets waar ze open voor staan om opnieuw naar te kijken voor de toekomst en dat is het belangrijkste," aldus Gasly tegenover Motorsport.

Herziening van de regels?

De FIA heeft na de seizoenen 2022 en 2023 al een herziening van de regels omtrent sportieve incidenten doorgevoerd. Dit leidde er onder andere toe dat kleine overtredingen, zoals het overschrijden van de track limits, geen strafpunten meer opleveren.

Hoewel er gesprekken zijn geweest over mogelijke aanpassingen aan het strafpuntensysteem, is het proces voor herziening nog niet gestart. De FIA hanteert immers het beleid om sportieve regels niet gedurende het seizoen te wijzigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws