Robert Doornbos over de aankondiging van Adrian Newey: 'Wat Een Arrogantie!'

Robbie Maes
| 0 reacties
Robert Doornbos over de aankondiging van Adrian Newey: 'Wat Een Arrogantie!'
Foto: © photonews

Aston Martin heeft onlangs met veel spektakel aangekondigd dat Adrian Newey volgend seizoen als Managing Technical Partner bij het team komt. Robert Doornbos uitte echter stevige kritiek op de manier waarop deze overstap werd gepresenteerd.

Newey, die momenteel nog bij Red Bull Racing werkt, zal zijn nieuwe rol bij Aston Martin vanaf maart volgend jaar vervullen. Tot die tijd blijft hij echter bij Red Bull en richt hij zich enkel op de ontwikkeling van de RB17 hypercar.

Christian Horner de teambaas van Red Bull, vond de aankondiging van Aston Martin nogal overdreven. Zeker omdat Newey zijn contract bij Red Bull nog niet heeft beëindigd.

Robert Doornbos was vooral verbaasd over wat hij beschouwt als de arrogantie van de onthulling. In een reactie op Ziggo Sport noemde hij het opvallend dat Newey de overstap aankondigde en vervolgens gewoon terugkeerde naar Red Bull om verder te werken aan de RB17. Hij vindt het een vreemde manier om af te sluiten na zoveel succes.

Het vertrek van Newey komt nadat ook andere belangrijke personeelsleden van Red Bull naar Aston Martin zijn overgestapt, waaronder Dan Fallows. De grote vraag is nu of Max Verstappen de volgende zal zijn die de overstap maakt, aangezien Stroll al gesprekken zou hebben gevoerd met Verstappen en zijn team met het oog op een mogelijke overgang in 2026.

Volgens Doornbos zou Newey, Aston Martin tot een Formule 1-winnaar kunnen maken. Hij wijst erop dat Stroll diep in zijn zakken tast en niet alleen Newey, maar mogelijk ook Verstappen wil binnenhalen om het team verder te versterken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws