šŸŽ„ Liam Lawson onthult zijn rol binnen Red Bull: "Achter de schermen speelt er veel meer..."

Robbie Maes
| 0 reacties
šŸŽ„ Liam Lawson onthult zijn rol binnen Red Bull: "Achter de schermen speelt er veel meer..."

Sinds 2022 vervult Liam Lawson de rol van reservecoureur bij Red Bull Racing. Hoewel hij momenteel geen vaste startplek heeft, verveelt de 22-jarige Nieuw-Zeelander zich geen moment. In de Talking Bulls-podcast onthult hij hoe zijn drukke agenda eruitziet als reservecoureur.

Na zijn vijf invalbeurten in 2023 voor de geblesseerde Daniel Ricciardo, blijft Lawson actief als reserve voor zowel Red Bull Racing als RB. Hij reist naar elke race om paraat te staan voor een mogelijke invalbeurt.

Daarnaast brengt hij veel tijd door in de simulator, vooral in de week voorafgaand aan races. Bij Europese races kan hij zelfs op zaterdagochtend nog naar het circuit vliegen om op tijd te zijn voor de derde training.

Hoewel hij dit jaar niet in een andere raceklasse actief is, blijft Lawson scherp door intensief gebruik te maken van de simulator. "De simulator is het dichtst bij het echte werk," vertelt hij. "De ontwikkeling van de auto hangt tegenwoordig grotendeels af van de simulatorresultaten, omdat we niet meer met de auto op het circuit kunnen testen."

Op het circuit zelf is hij druk bezig met observeren en leren. Door mee te luisteren met de interne communicatie krijgt hij diepgaande inzichten in de strategieën en beslissingen die tijdens een race worden genomen.

"Achter de schermen speelt er veel meer. Mijn engineer krijgt informatie vanuit de fabriek in Engeland. Dit geeft me inzichten die veel coureurs nooit te weten komen”, aldus Lawson.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws