🎥 Unieke Ferrari van Charles Leclerc wordt tentoongesteld in Ferrari museum

Robbie Maes
| 0 reacties
🎥 Unieke Ferrari van Charles Leclerc wordt tentoongesteld in Ferrari museum
Foto: © photonews

Charles Leclerc staat niet alleen bekend om zijn prestaties op het circuit, maar ook om zijn indrukwekkende collectie van Ferrari's. Een van de nieuwste toevoegingen aan zijn verzameling is de exclusieve Ferrari Daytona SP3.

Deze auto werd onlangs in detail getoond in een officiële video voordat het model tijdelijk werd overgedragen aan het Museo Enzo Ferrari.

Zoals bij veel hypercars van Ferrari, is ook Leclerc’s Daytona SP3 tot in de puntjes gepersonaliseerd. De F1-ster bracht 5-6 uur door in het Centro Stile Ferrari om ervoor te zorgen dat elk detail precies naar zijn smaak was. Het eindresultaat is een unieke uitvoering met veel persoonlijke accenten.

De buitenkant van de Daytona SP3 is uitgevoerd in matzwart, met twee racestrepen in de kleuren van Monaco die over het midden van de carrosserie lopen. Deze configuratie is geïnspireerd op een van Leclerc’s racehelmen en geeft de opvallende Ferrari een ingetogen uitstraling. De koolstofvezel elementen zijn voorzien van rode accenten, die mooi passen bij de rode remklauwen achter de zwarte wielen.

Daarnaast prijken grote Ferrari-logo’s op de deuren en siert Leclerc’s nummer 16 de B-stijlen. Het interieur volgt hetzelfde kleurenpalet van rood en zwart, waarbij de vlag van Monaco zichtbaar is op de stoelen en schakelpeddels. Tussen de stoelen bevindt zich een metalen plaat met Leclerc’s handtekening en racenummer, wat een extra persoonlijk tintje toevoegt.

Naast de Daytona SP3 omvat Leclerc’s Ferrari-collectie andere opmerkelijke modellen zoals een matwitte 812 Competizione, een zilveren Purosangue en een matzwarte 488 Pista Spider. Met zoveel indrukwekkende opties heeft hij meer dan genoeg alternatieven nu zijn Daytona SP3 tijdelijk tentoongesteld wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws