Daniel Ricciardo niet zeker over toekomst na Singapore: "Alles kan snel veranderen"

Robbie Maes
| 0 reacties
Daniel Ricciardo niet zeker over toekomst na Singapore: "Alles kan snel veranderen"
Foto: © photonews

Daniel Ricciardo heeft niet uitgesloten dat de Singapore Grand Prix mogelijk zijn laatste race in de Formule 1 zou kunnen zijn. De Australische coureur staat namelijk onder druk om zijn F1-carrière bij Red Bull Racing te redden.

Max Verstappen en Yuki Tsunoda hebben hun zitplaatsen bij respectievelijk Red Bull Racing en RB al veiliggesteld voor het komende seizoen. Hierdoor is de strijd om de overige stoelen binnen het team des te spannender.

Ricciardo vecht voor zijn plek naast Lawson en Sergio Perez. Naarmate de Singapore Grand Prix nadert, groeit de speculatie dat Lawson Ricciardo zou kunnen vervangen na het Marina Bay-weekend. Motorsportadviseur Helmut Marko lijkt een voorstander van een promotie voor Lawson, wat mogelijk het einde van Ricciardo’s F1-carrière zou betekenen.

Ricciardo zelf wil niet bevestigen of Singapore zijn laatste race zal zijn. "Ik denk het niet, maar ik wil ook niet zeggen dat het absoluut niet zo zal zijn," aldus Ricciardo tegenover Racing News. "Ik kan niet met zekerheid zeggen wat er gaat gebeuren, maar in deze sport kan alles snel veranderen."

2025

De coureur geeft aan dat de onderhandelingen over contracten zijn geopend, maar blijft vaag over details. "Mijn eerste verwachting is om iets te horen over volgend jaar," legt Ricciardo uit. "Ik verwacht een duidelijk antwoord voor 2025.”

Ondanks de onzekerheid blijft Ricciardo optimistisch en gefocust op zijn prestaties. Hij weet dat de situatie snel kan veranderen en blijft zich richten op het verbeteren van zijn resultaten op de baan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws