FIA neemt maatregelen tegen gevloek In F1-uitzendingen

Robbie Maes
| 0 reacties
FIA neemt maatregelen tegen gevloek In F1-uitzendingen

De FIA heeft het Formula One Management gevraagd om het aantal boordradio's met gevloek tijdens F1-uitzendingen te verminderen.

Hoewel de vloekwoorden van coureurs vaak gecensureerd worden, vindt FIA-president Mohammed Ben Sulayem dat het toch makkelijk te raden is wat er gezegd wordt. Hij benadrukt de verantwoordelijkheid van coureurs en teams om professioneel gedrag te vertonen, vooral omdat alles live op tv komt.

Ben Sulayem begrijpt dat emoties kunnen oplopen tijdens races, zeker in het heetst van de strijd. Als voormalig rallycoureur weet hij hoe frustrerend een incident kan zijn, maar dat rechtvaardigt volgens hem geen ongepast gedrag. Hij roept de coureurs op om verantwoord om te gaan met hun uitspraken, gezien het grote publiek dat naar de races kijkt.

Voorbeeldfunctie

De FIA-president is bezorgd over het effect van vloekende coureurs op jonge fans die de sport volgen. Hij benadrukt tegenover Motorsport.com dat de F1 een voorbeeldfunctie heeft, en dat kinderen die meekijken mogelijk beïnvloed worden door wat ze horen. Daarom heeft de FIA gevraagd om meer controle te houden op wat er via de boordradio’s wordt uitgezonden.

Daarnaast heeft Ben Sulayem aangegeven dat de FIA al stappen heeft ondernomen om de hoeveelheid gevloek op tv te beperken. De bond heeft regels ingevoerd die bepalen welke boordradio’s uitgezonden mogen worden.

De aanpassing van regels is geen nieuw fenomeen binnen de FIA. Recentelijk werd de definitie van ‘wangedrag’ in de International Sporting Code herzien om de sport beter te beschermen tegen online haat en beledigingen. Volgens Ben Sulayem moeten regels voortdurend geëvalueerd en aangepast worden om relevant te blijven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws