Nieuwe tijdperk voor Hongarije: MotoGP en World Superbike op Balaton Park Circuit

Robbie Maes
| 0 reacties
Nieuwe tijdperk voor Hongarije: MotoGP en World Superbike op Balaton Park Circuit
Foto: © photonews

Hongarije zal vanaf 2025 niet alleen de Formule 1 verwelkomen, maar ook de MotoGP en het World Superbike-kampioenschap. De tweewieler-races zullen optreden op het gloednieuwe Balaton Park Circuit.

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports is enthousiast over de komst van de MotoGP en World Superbike naar Hongarije. Hij zegt dat Balaton Park een spectaculaire locatie is en een waardevolle aanvulling zal zijn op de motorsportkalender.

Ezpeleta ziet de races als een geweldige kans voor fans om de spannendste motorsport ter wereld in actie te zien. Beide evenementen zullen volgens hem profiteren van de verbeterde infrastructuur en extra faciliteiten.

Het World Superbike zal van 25 tot 27 juli 2025 in Hongarije racen, gevolgd door de MotoGP van 22 tot 24 augustus. Beide evenementen zullen plaatsvinden op een circuit dat nog enkele extra faciliteiten zullen ontvangen om aan de verwachtingen van de internationale raceklassen te voldoen.

De races zullen hun opwachting maken op het gloednieuwe Balaton Park Circuit, nabij het Balatonmeer. Deze aankondiging markeert een terugkeer van internationale motorsport naar Hongarije, na een lange afwezigheid van enkele decennia.

In 2023 was het Balaton Park Circuit gepland voor een World Superbike-race, maar deze werd geschrapt vanwege doorlopende werkzaamheden. Het circuit heeft ook gestaan ​​als reserve op de MotoGP-kalender, maar nog geen races georganiseerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws