Toto Wolff geeft kritiek op McLaren: 'Weinig upgrades, groot risico'

Robbie Maes
| 0 reacties
Toto Wolff geeft kritiek op McLaren: 'Weinig upgrades, groot risico'

Mercedes-baas Toto Wolff heeft zijn bezorgdheid geuit over de "risicovolle" aanpak van McLaren bij de ontwikkeling van hun auto. Volgens hem heeft McLaren relatief weinig upgrades doorgevoerd.

Na een overweldigend seizoen in 2023, waarin Red Bull vrijwel elke race won en Verstappen zijn derde wereldtitel op rij behaalde, was de verwachting dat het team ook in 2024 opnieuw de bovenhand zou hebben.

Na vier overwinningen in de eerste vijf races heeft Red Bull echter moeite om de concurrentie bij te benen. McLaren heeft de leiding in het Constructeurskampioenschap overgenomen na de Grote Prijs van Azerbeidzjan, en staat momenteel 20 punten voor op Red Bull.

McLaren heeft zich gepositioneerd als de snelste auto in de F1, ondanks een conservatieve upgrade-strategie. Het team heeft hun eerste grote update sinds de GP van Miami geïntroduceerd. Wolff ziet deze strategie als "risicovol" omdat het team kwetsbaar kan zijn als de concurrentie aanzienlijke vooruitgang boekt.

Wolff merkt op dat zelfs McLaren verrast was door de impact van hun upgrades in het midden van 2023, wat hen van de achterhoede naar de voorste rangen bracht. Hij wijst op de "instorting" van Red Bull als bewijs van hoe snel de competitieve situatie kan veranderen.

Hij geeft aan dat het moeilijk is om precies te bepalen wat de swing in prestaties heeft veroorzaakt. De Oostenrijker erkent echter dat de huidige regels en beperkingen op aerodynamisch onderzoek invloed kunnen hebben op de prestaties van de teams.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws