Wie wordt teamgenoot van Hülkenberg? Sauber twijfelt tussen ervaring of jong talent

Robbie Maes
| 0 reacties
Wie wordt teamgenoot van Hülkenberg? Sauber twijfelt tussen ervaring of jong talent

Voor het Formule 1-seizoen van 2025 is er nog maar één plek vrij, namelijk het tweede stoeltje bij het team van Sauber. Terwijl Nico Hülkenberg zijn contract al heeft verlengd, is het nog onzeker wie zijn teamgenoot zal worden.

Valtteri Bottas is een kanshebber om zijn plaats te behouden. Zijn ervaring in de Formule 1 maakt hem een sterke optie, maar er is groeiende concurrentie van jongere coureurs.

Gabriel Bortoleto, een van de rijzende sterren in de Formule 2, staat hoog op de lijst bij Sauber. Het jonge Braziliaanse talent maakt indruk met zijn consistente prestaties en staat momenteel bovenaan in het F2-kampioenschap. Zijn relatie met McLaren zou een complicatie kunnen vormen, maar teambaas Andrea Stella wil hem een kans in de Formule 1 niet in de weg staan.

Ook Franco Colapinto hoopt op het vrije stoeltje bij Sauber. Dit seizoen maakte hij indruk bij Williams, maar voor volgend jaar zijn daar alle stoeltjes al bezet. Williams-teambaas James Vowles sluit daarom niet uit dat Colapinto bij Sauber terechtkomt.

Sauber staat voor een lastige keuze tussen ervaring en jong talent. Of Bottas zijn stoeltje behoudt, of dat het team kiest voor een jong talent als Bortoleto of Colapinto, zal binnenkort duidelijk worden.

Wat er ook gebeurt, Bottas moet bewijzen dat hij nog steeds de juiste keuze is voor het team. Voor nu blijven de ogen gericht op Bortoleto en Colapinto, die allebei dromen van een doorbraak in de Formule 1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws