Yamaha doet testdag: Vernieuwde voorband meteen onderzocht

Robbie Maes
| 0 reacties
Yamaha doet testdag: Vernieuwde voorband meteen onderzocht

Na de Grand Prix van San Marino heeft de MotoGP een belangrijke collectieve testdag afgewerkt op het circuit van Misano.

Voor Yamaha was dit de gelegenheid om verschillende innovaties te testen, uitgevoerd door de rijders Fabio Quartararo en Álex Rins. Deze testdag markeerde een belangrijk moment voor Yamaha, met name door de evaluatie van een aangepast motorblok en een nieuwe voorband.

Álex Rins die het vernieuwde motorblok onder handen nam, was tevreden met de resultaten. Hoewel het nieuwe motorblok niet veel verschilde van de huidige krachtbron, bleek de verbetering in de handling positief.

De focus lag niet op het verhogen van de topsnelheid, maar op het verbeteren van de stuurcapaciteiten van de YZR-M1. Daarnaast werd een aangepast chassis getest, wat resulteerde in een snelheidstoename van 0,5 tot 0,7 seconde per ronde.

Tijdens de testdag werd ook de nieuwe voorband van Michelin voor 2025 getest. Rins had gemengde gevoelens over deze nieuwe rubbersamenstelling. De band zorgde voor meer wendbaarheid, maar het extra rubber leek de prestaties in bochten te beïnvloeden. Rins vond dat de motor niet draaide zoals verwacht en was niet betrokken bij de beslissing over de implementatie van de nieuwe band.

Een ander aandachtspunt was het nieuwe radiosysteem dat voor 2025 op de planning staat. Hoewel Rins het systeem zelf niet heeft getest, is hij een voorstander van de introductie ervan. Hij gelooft dat het een waardevolle aanvulling kan zijn voor de rijders.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws