🎥 Van de grid én het padje af? Max Verstappen geeft duidelijk zijn mening over vloekwoorden en krijgt ... 'gemeenschapsdienst'

🎥 Van de grid én het padje af? Max Verstappen geeft duidelijk zijn mening over vloekwoorden en krijgt ... 'gemeenschapsdienst'
Foto: © photonews

Dit weekend staat de Grote Prijs van Singapore op het programma. Max Verstappen eindigde vierde in de eerste vrije training. Maar hij gaat nog op de pijnbank moeten zitten voor een vloek tijdens een persconferentie.

FIA-president Mohammed Ben Sulayem had deze week nog opgeroepen aan de rijders om minder te gaan vloeken vanaf heden en zeker in de wedstrijdradio. En daar kwam ook meteen heel wat reactie op. 

Ook Max Verstappen vond dat Ben Sulayem niet meteen een reden tot klagen had. Waarop hij een vloekwoord lanceerde tijdens de persconferentie voorafgaand aan de Grote Prijs van Singapore.

Nu heeft dat echter een staartje weten te krijgen, want Max Verstappen werd ontboden door de wedstrijdleiding om het te gaan uitleggen op het hoofdbureau. Dat bevestigden verschillende media meteen.

Straf voor Verstappen?

Verstappen moest een straf vrezen voor zijn vloekwoord tijdens de persconferentie. Volgens de stewards heeft de Nederlander namelijk een inbreuk gepleegd tegen artikel 12.2.1.k van de International Sporting Code.

Krijgt Verstappen een waarschuwing of een boete? Uiteindelijk krijgt hij een soort van 'gemeenschapsdienst' voorgeschoteld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws