Auto-industrie komt met absolute noodroep: 44% minder, België wil voortrekkersrol spelen

Auto-industrie komt met absolute noodroep: 44% minder, België wil voortrekkersrol spelen
Foto: © photonews

De European Automobile Manufacturers Association (ACEA) is de sectororganisatie van de Europese auto-industrie. Zij doet een noodoproep, want ze ziet de verkoop van elektrische wagens kelderen in Europa.

In Europa werden er afgelopen augustus liefst 44% minder elektrische wagens verkocht dan het jaar ervoor. En dat terwijl de verkoop zou moeten stijgen om aan de strenge(re) Europese klimaateisen te voldoen.

Strengere C02-normen worden mogelijk een probleem

De diverse Europese autobouwers dreigen nu enorme boetes op te lopen, omdat ze de strenge CO2-normen niet zullen kunnen halen die vanaf 2025 zullen worden opgelegd.

Ondertussen is de concurrentie vanuit China enorm aan het worden. Dat meldt Kanaal Z. Ondertussen wil ons land een voortrekkersrol gaan spelen in de recuperatie van batterijen uit elektrische voertuigen.

Batterijen vervangen? Voortrekkersrol voor België op komst

Febelauto heeft samen met RecupBat een gestroomlijnd proces ontwikkeld voor het transport en de behandeling van de afgedankte HEV-batterijen. Dat meldt ook Fleet.

Die zouden in de haven van Antwerpen terechtkomen bij Febelauto. "Een gewone lithiumbatterij kan perfect vervoerd worden in de normale verpakking", aldus Kenny Rits van RecupBat bij Kanaal Z over de zaak.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws