De wel érg steile ambities van McLaren voor het seizoenslot: "Begrijp niet waarom we dat niet zouden kunnen doen"

De wel érg steile ambities van McLaren voor het seizoenslot: "Begrijp niet waarom we dat niet zouden kunnen doen"
Foto: © photonews

Een week na de Grote Prijs van Azerbeidzjan is er alweer een race, deze keer in Singapore. Daar gaat McLaren verder met zijn plan voor de laatste acht races. Winnen en blijven winnen lijkt het devies.

Lando Norris is definitief naar voren geschoven als dé kopman bij McLaren. Zijn team wilde dan ook simpelweg de laatste acht races van het seizoen winnen en had daartoe ook een plan bedacht.

Nog zeven keer winnen? 

In Bakoe was het verrassend Piastri die de volle buit wist te pakken, maar als Norris nog wereldkampioen wil worden zal ook hij races moeten gaan winnen de komende maanden.

Er zijn dus nog zeven kansen. McLaren CEO Zak Brown gaf eerder al aan dat volgens hem zijn team alle resterende races kan winnen.

In 2023 erg goed in Singapore

“Ik begrijp niet waarom we niet elk raceweekend voor de overwinning zouden kunnen gaan”, vertelde hij aan Sky F1. “Ik denk dat we zware concurrentie gaan krijgen, dat wel.

"Maar ik denk dat we hebben laten zien dat onze auto goed is onder alle omstandigheden en op alle verschillende soorten circuits. Vorig jaar waren we erg sterk in Singapore." McLaren is ondertussen wel al leider in het constructeursklassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws