FIA grijpt in: McLaren moet aanpassingen doen

FIA grijpt in: McLaren moet aanpassingen doen
Foto: © photonews

De FIA onderzoekt deze week de data en aanvullend bewijs uit de Grote Prijs van Azerbeidzjan om de flexibiliteit van de achtervleugels te beoordelen. Tijdens de race in Baku viel de aandacht vooral op de achtervleugel en 'mini-DRS' van McLaren.

McLaren moet de low-downforce achtervleugel uit Baku aanpassen om het flexen ervan te verminderen. Dat laat Motorsport weten. Er was de afgelopen week heel wat ophef ontstaan over de 'mini-DRS' bij het team van Lando Norris en Oscar Piastri.

Onboardbeelden toonden hoe de DRS-flap van McLaren op rechte stukken doorboog, wat een mini-DRS-effect leek te creëren voor Lando Norris en Oscar Piastri.

De FIA houdt de flexibiliteit van het bodywork op alle auto's in de gaten en heeft het recht om teams te verzoeken wijzigingen aan te brengen als dat nodig is. Teams moeten voldoen aan de reglementen en technische richtlijnen om te voorkomen dat er verdere actie wordt ondernomen.

Aanpassingen gevraagd door FIA

Nu hebben ze dus aangegeven dat ze gaan ingrijpen. De FIA heeft formeel aan McLaren gevraagd om aanpassingen te doen aan de achtervleugel.

Voor de race in Singapore is het niet meteen van belang, aangezien daar een andere achtervleugel wordt gebruikt door de teams. Maar tegen de volgende races zal een en ander dus moeten worden aangepast. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws