Hét verhaal op vrijdag: zoon van Stefan Everts vroeger dan verwacht terug naar België

Hét verhaal op vrijdag: zoon van Stefan Everts vroeger dan verwacht terug naar België
Foto: © photonews

Lucas Coenen maakte heel wat indruk in de Grote Prijs van China vorig weekend. De race werd echter opgeschrikt door een zware crash van Liam Everts. Die brak daarbij een nekwervel en dat zorgde voor paniek.

De race in China werd opgeschrikt door een enorm zware crash waarbij Liam Everts een nekwervel brak. Dat zorgde voor paniek. De zoon van recordkampioen Stefan Everts bleef even liggen en moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Get well soon Liam Everts, that was scary. pic.twitter.com/qbNQE0sBCq

— Gate Drop MX (@GateDropMx) September 15, 2024

Everts botste tegen Coenen en bleef onder zijn KTM-motor liggen. Hij heeft een breuk in de C5-wervel van de nek opgelopen. De 20-jarige Belg kon wel vrij snel alle ledematen bewegen.

Voor Everts - vierde in de WK-tussenstand - zit het seizoen er wel op. Binnen twee weken is er het slot van het WK in Spanje. Everts won dit seizoen de Grote Prijzen in Trentino en in Portugal.

Vervroegd terug naar België

Ondertussen is Everts wel al terug onderweg naar België. Het Chinese ziekenhuis waar hij verbleef heeft hem een vrije uittrede gegeven. En dus kan hij het vliegtuig nemen.

Vrijdag zal Everts al in België zijn. Dan zal hij op een persmoment meer duiding geven over het ongeval en zijn verhaal eenmalig vertellen. Hij keert vroeger dan verwacht terug naar ons land, zoveel is duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws