Lando Norris deelt eerste prikje uit aan Max Verstappen

Lando Norris deelt eerste prikje uit aan Max Verstappen

In Singapore staat dit weekend de 18e van 24 Grote Prijzen Formule 1 op het programma. Op vrijdag werd alvast een eerste vrije training afgewerkt. Charles Leclerc toonde zich de primus inter pares.

Vorige week was er in Bakoe nog heel wat te doen over de eerste vrije training. Onder meer Charles Leclerc kwam toen in aanraking met het circuit en er waren nog twee andere rode vlaggen.

Dan was de aanzet in Singapore toch een heel stukje vriendelijker voor mens en auto, want tot grote incidenten kwam het deze keer niet. En dus konden alle bolides heerlijk over het circuit scheuren.

De meeste ploegen gingen een en ander uittesten met oog op de rest van het weekend, maar toch werden er al flink wat snelle rondes neergezet.

Charles Leclerc werd uiteindelijk de snelste van allemaal in de eerste vrije training. Hij hield Lando Norris en Carlos Sainz af.

Voor Ferrari werd het zo de plaatsen 1 en 3, terwijl McLaren op 2 en 6 (Piastri) eindigde. Zo zetten ze meteen toch wel wat druk op Max Verstappen, die de eerste sessie op een vierde plaats wist te eindigen. De tweede vrije oefensessie werd dan weer gewonnen door Lando Norris, een extra prikje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws