Lewis Hamilton niet opgezet met uitspraak van FIA-president: "Racistische ondertoon"

Lewis Hamilton niet opgezet met uitspraak van FIA-president: "Racistische ondertoon"
Foto: © photonews

De FIA heeft het Formula One Management gevraagd om het aantal boordradio's met gevloek tijdens F1-uitzendingen te verminderen. De uitspraak van de FIA-president daarover is wel in het verkeerde keelgat geschoten bij Lewis Hamilton.

FIA-president Mohammed Ben Sulayem vindt dat het toch makkelijk te raden is wat er gezegd wordt, ook al worden sommige woorden bij het vloeken en tieren weggebliept.

Er zal dus meer controle komen om het gevloek te beperken. De FIA-president is bezorgd over het effect van vloekende coureurs op jonge fans die de sport volgen.

En dus deed hij daarover een aantal ferme uitspraken. Zo vergeleek hij het gevloek in de Formule 1 met rapmuziek: "In dat soort muziek wordt veel gescholden, maar wij zij geen rappers."

Racistische ondertoon

Tegen die uitspraak kwam best wel wat tegenkanting. Zo ook van onder meer Lewis Hamilton, die niet opgezet was met de zaak. De uitspraak van Ben Sulayem is volgens hem not done.

"Hij heeft het heel slecht verwoord volgens mij. Een vergelijking maken met een rapper? Dat is een stereotypering. Want iedereen weet dat de meeste rappers een zware huidskleur hebben. Het heeft een racistische ondertoon als je dan zegt dat je niet zoals hen wil zijn." Al kwam daarop ook alweer veel reactie ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws