Moeizame vrijdag voor Mercedes: Hamilton en Russell worstelen in Singapore

Robbie Maes
| 0 reacties
Moeizame vrijdag voor Mercedes: Hamilton en Russell worstelen in Singapore
Foto: © photonews

Lewis Hamilton en zijn Mercedes-team hebben een moeilijke dag achter de rug tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van Singapore.

Na afloop van de trainingssessies toonde Hamilton zich somber over zijn kansen voor de kwalificatie. De Brit eindigde op de elfde plaats, bijna een seconde achter de snelste tijd van McLaren-coureur Lando Norris.

Mercedes koos ervoor om geen updates mee te nemen naar Singapore en rijdt met een oudere vloerconfiguratie. Hoewel deze specificatie eerder goede resultaten opleverde, lijkt het nu niet te werken op het stratencircuit van Marina Bay. Hamilton verklaarde dat ondanks alle aanpassingen aan de afstelling, de auto niet reageert zoals verwacht.

De vooruitzichten voor de kwalificatie zijn zorgwekkend. Hamilton gaf aan dat het een moeilijke opgave wordt om zich bij de top 10 te voegen tijdens de kwalificatiesessie. Mercedes lijkt momenteel niet in staat om mee te doen aan de strijd om de voorste startplekken.

Teamgenoot George Russell kende een iets betere dag en eindigde als zevende, maar hij maakte een fout in de tweede trainingssessie. Bij bocht 8 blokkeerde hij zijn voorwiel en raakte hij de muur, wat leidde tot een beschadigde voorvleugel. Ondanks dit incident kon Russell zijn weg vervolgen en verdere schade voorkomen.

Het Mercedes-team staat voor een flinke uitdaging om de prestaties van de W15 te verbeteren. Russell blijft optimistisch dat er nog een stap voorwaarts mogelijk is, maar erkende dat er veel werk aan de winkel is om competitief te zijn tijdens de rest van het weekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws