Dan toch goed nieuws voor de werknemers? 'Bod op Audi Vorst in de maak'

Dan toch goed nieuws voor de werknemers? 'Bod op Audi Vorst in de maak'
Foto: © photonews

Maandag zou er wel eens een oplossing kunnen zijn voor Audi Vorst in Brussel. En de oplossing lijkt uit China te gaan komen. Er wordt op het allerhoogste niveau onderhandeld over de importtaksen en dat kan zijn gevolgen hebben.

De Europese Commissie zou bovenop de 10 procent invoerrechten die er nu zijn een importtaks tot - afhankelijk van model tot model en wagen tot wagen - 38 procent willen vragen. "Dat was het eerste voorstel van Europa", aldus Patrick Casselman bij Kanaal Z.

Chinese overnemer op komst?

De dreiging rond de importtaksen zou ironisch genoeg wel een meevaller kunnen worden voor Audi Vorst. Het Chinese NIO zou namelijk interesse tonen in de fabriek om er elektrische wagens te maken. "Het is een mogelijkheid, maar het klinkt een beetje onlogisch." 

"Zeker gezien de productiekosten en arbeidskosten in België. Oost-Europa lijkt een logischere stap, zij lijken eerder in aanmerking te komen", klonk het eerder al. Ondertussen heeft De Tijd laten weten dat het er wel degelijk zou kunnen van komen.

31 procent invoertaksen omzeilen?

NIO moet volgens de nieuwe regels in totaal zo'n 31 procent invoertaksen betalen. Om die te omzeilen zou Audi Vorst dus een heel leuke optie kunnen gaan worden.

De krant laat weten dat er een bod wordt voorbereid en dat het maandag zal worden ingediend in Brussel. De Chinezen kwamen de fabriek alvast bekijken afgelopen dagen. NIO heeft in Europa nog geen groot succes gekend.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws