Yamaha geeft Remy Gardner wildcard voor GP van Japan: "Gemotiveerd om te presteren ondanks de achterstand"

Robbie Maes
| 0 reacties
Yamaha geeft Remy Gardner wildcard voor GP van Japan: "Gemotiveerd om te presteren ondanks de achterstand"

Remy Gardner maakt zijn comeback in de MotoGP tijdens de Grand Prix van Japan op de Mobility Resort Motegi.

De recente aanwezigheid van Andrea Dovizioso in de Yamaha-pitbox tijdens de GP van Emilia-Romagna deed vermoeden dat hij mogelijk de vervanger zou zijn van Gardner. Echter, de sportief directeur van Yamaha bevestigde dat Gardner de kans krijgt om in Japan te racen.

De Australiër krijgt van Yamaha een wildcard, wat zijn derde optreden in de MotoGP dit jaar zal zijn. Oorspronkelijk was de plek gereserveerd voor Cal Crutchlow, maar blessures houden de Brit aan de zijlijn.

Na zijn eerste optreden werd Gardner opnieuw gevraagd om deel te nemen aan de Britse Grand Prix op Silverstone. Deze kans kwam ook omdat Crutchlow door blessure niet kon racen. Gardner bewees zijn waarde door met een wildcard weer in actie te komen en zijn ervaring te vergroten.

World Superbike

Naast zijn MotoGP-avontuur is Gardner ook actief in het World Superbike-kampioenschap. Hij rijdt voor GRT Yamaha en heeft dit seizoen al zijn steentje bijgedragen.

"De achterstand op Toprak Razgatlioglu is groot, maar ik blijf gefocust en gemotiveerd om te presteren", sluit Gardner af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws