Ex-wereldkampioen Formule 1 haalt stevig uit naar Lando Norris: "Moet daar mee stoppen"

Ex-wereldkampioen Formule 1 haalt stevig uit naar Lando Norris: "Moet daar mee stoppen"
Foto: © photonews

In Singapore stond zondag de achttiende van vierentwintig Grote Prijzen Formule 1 op het programma. Lando Norris toonde zich veruit de beste, maar Max Verstappen wist andermaal de schade te beperken met oog op de wereldtitel.

Lando Norris zou zijn leidersplaats nooit afstaan en ongenaakbaar en onbedreigd uiteindelijk naar de zege in Singapore knallen. Aan de finish had hij uiteindelijk een mooie voorsprong van bijna 22 seconden.

Toch was de race van de 24-jarige Brit niet helemaal foutloos. Zo raakte hij tot twee keer toe de muur. Bij een crash was de strijd om de wereldtitel misschien wel helemaal voorbij geweest.

Gewezen wereldkampioen in de Formule 1 Nico Rosberg liet zich uit over de zaak. "Hij reed natuurlijk fantastisch, daar is geen twijfel over. Maar het is een beetje te gek voor woorden ..."

Race gewoon afmaken is de boodschap

"Hij maakt drie foutjes en komt twee keer in aanraking met de muur, terwijl hij op voorsprong lag. Twee keer had de race gewoon voorbij kunnen zijn voor hem en de zege weg", aldus Rosberg tegenover Sky.

"Als Norris nog wereldkampioen wil worden, dan moet hij daar echt dringend mee stoppen. Geen idee waar het vandaan komt, maar zo'n race afmaken is niet het moeilijkste dat er is - zeker niet bij zo'n voorsprong."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws