Laatste woord is nog niet gezegd over zaak Max Verstappen: collega's broeden op actie

Laatste woord is nog niet gezegd over zaak Max Verstappen: collega's broeden op actie
Foto: © photonews

De taakstraf die Max Verstappen dit weekend kreeg opgelegd, heeft veel discussie losgemaakt binnen de WhatsApp-groep van de F1-coureurs. Die broeden nu ook op acties.

Alexander Wurz, voorzitter van de rijdersvakbond GPDA, had zich een paar dagen geleden al uitgesproken over de zaak. Hij gaf toen aan dat de meeste rijders steun uitspraken voor Max Verstappen.

Dat Verstappen een taakstraf moet uitvoeren omdat hij vloekte op een persconferentie? Dat ging er voor velen over. En dus zou er de komende dagen of weken nog wel eens heel wat stof doen opwaaien.

Wurz gaf eerder al aan dat de meeste coureurs boos zijn over de situatie. Ze zijn vooral ontevreden dat Ben Sulayem zijn punt over grof taalgebruik niet rechtstreeks aan hen heeft overgebracht, maar via de media heeft gereageerd. Ook zou de straf gewoon te zwaar zijn.

Intern regelen

"De GPDA is zich nu aan het beraden over de vraag of en in welke vorm we het gesprek aan willen gaan met de FIA en de president", aldus Wurz tegenover Formule 1.

"Wij proberen zoveel mogelijk intern op te lossen en niet via de pers te regelen. Dus als er een gesprek komt, zal dit ook intern bekeken worden", is hij duidelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws