Thierry Neuville begint matig aan consolidatie richting Belgische primeur

Thierry Neuville begint matig aan consolidatie richting Belgische primeur
Foto: © photonews

Thierry Neuville deed in Griekenland begin september een prima zaak met oog op het wereldkampioenschap. Hij won de rally en zag een van de grootste concurrenten - Sébastien Ogier - uitvallen.

Neuville is nu leider in het Wereldkampioenschap met 192 punten. Dat zijn er nu 34 meer dan Ott Tänak, Ogier volgt op 38 punten. Er zijn nog drie races te gaan in het seizoen.

De eerste van die drie races is ondertussen in Chili begonnen. Op vrijdag waren er al een aantal zeer verraderlijke etappes te rijden. En Neuville deed het daar niet super, maar ook niet slecht.

Moeilijke openingsdag voor Neuville

Ott Tänak, de Hyundai-ploegmakker van Thierry Neuville, is na de eerste dag de leider. De kloof met Elfyn Evans is wel minder dan een halve seconde, dus er is nog veel mogelijk.

Thierry Neuville van zijn kant is pas zesde op toch al een halve minuut. "Het was een uitdagende en verraderlijke dag. Ik kon nooit echt snel rijden. Telkens als ik doorduwde, verloor ik de wagen", aldus Neuville.

"Ik denk dat we een fout maakten in de afstelling. Die moesten we voor de rally bepalen. Laat ons zien wat we morgen kunnen doen, vasthouden wat we hebben en proberen te verbeteren. De startpositie is alvast beter, dat helpt al."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws