Zo overtuigde Fernando Alonso Adrian Newey om bij Aston Martin te tekenen

Robbie Maes
| 0 reacties
Zo overtuigde Fernando Alonso Adrian Newey om bij Aston Martin te tekenen

Fernando Alonso heeft onthuld dat hij Adrian Newey een berichtje heeft gestuurd en hem in Monaco heeft ontmoet voordat de 65-jarige Newey de overstap maakte naar Aston Martin.

Aston Martin wist de handtekening van Newey te bemachtigen. Tijdens de periode waarin Newey zijn opties afwoog, zorgde de tweevoudig F1-kampioen Alonso ervoor dat zijn stem werd gehoord in een poging om de gerenommeerde ontwerper naar Aston Martin te lokken.

Toen hem werd gevraagd hoe betrokken hij was bij de komst van Newey naar het team, gaf Alonso aan: "Ik heb hem zeker een bericht gestuurd, net als iedereen die met hem wilde samenwerken."

“Ik zag hem ook tijdens de Monaco Historic Grand Prix waar hij aan deelnam. We hebben een halfuur zitten praten. We hebben allemaal geprobeerd om hem te overtuigen."

Alonso gaf aan dat de visie van team eigenaar Lawrence Stroll samen met Honda, waarschijnlijk belangrijke factoren waren om voor Aston Martin te kiezen.

Hij gelooft dat Aston Martin op een bepaalde manier het team van de toekomst is. Met partners zoals Honda en Aramco ziet Alonso dat het team aan vorm begint te krijgen en dat de visie van Stroll steeds duidelijker wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws