Jos Verstappen zag het allemaal al aankomen bij Red Bull: "Zo kan het niet doorgaan"

Robbie Maes
| 0 reacties
Jos Verstappen zag het allemaal al aankomen bij Red Bull: "Zo kan het niet doorgaan"
Foto: © photonews

De afgelopen maanden heeft het Red Bull Formule 1-team te maken gehad met een aantal belangrijke personeelswisselingen, iets waar Jos Verstappen aan het begin van het jaar al voor waarschuwde.

Jos Verstappen voorspelde eerder dit jaar al dat Red Bull een groot risico liep als er geen veranderingen zouden plaatsvinden in de top van het team. Met de recente vertrekken van sleutelfiguren zoals Will Courtenay, Adrian Newey en Jonathan Wheatley, lijken zijn zorgen gerechtvaardigd.

Ondanks de kritiek blijft Christian Horner zelfverzekerd over de toekomst van Red Bull. Volgens de teambaas beschikt het team over voldoende talent om de leegte op te vullen.

De positie van Horner kwam dit jaar ook onder druk te staan door beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag. Jos Verstappen uitte al eerder zijn zorgen over Horner's aanblijven en suggereerde dat dit tot verdere verdeeldheid zou leiden. "Zo kan het niet doorgaan. Het zal ontploffen”,  waarschuwde hij toen al.

Naast de interne spanningen gaat het sportief gezien ook niet meer zo voorspoedig bij Red Bull. Zijn zoon Max Verstappen heeft al acht races op rij geen overwinning meer behaald.

Ondertussen is Red Bull ingehaald door McLaren in het constructeurskampioenschap. Het team staat dus voor een uitdagende periode.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws