Fernando Alonso waarschuwt Sauber: "Hij moet op het juiste moment naar de Formule 1 komen"

Robbie Maes
| 0 reacties
Fernando Alonso waarschuwt Sauber: "Hij moet op het juiste moment naar de Formule 1 komen"
Foto: © photonews

Fernando Alonso waarschuwt Sauber om snel te handelen in de mogelijke aanstelling van Gabriel Bortoleto. De jonge Braziliaan maakt immers grote indruk in de autosportwereld.

Bortoleto wordt beschouwd als een van de belangrijkste kandidaten voor een stoeltje bij Sauber. Hij leidt momenteel het Formule 2-kampioenschap en heeft zijn talent daar al kunnen laten zien.

Bortoleto's kansen op een stoeltje bij Sauber lijken te zijn toegenomen nu enkele concurrenten uit de race zijn. Sauber-junior Zane Maloney heeft de overstap naar de Formule E gemaakt, terwijl Binotto naar verluidt heeft besloten om Mick Schumacher niet terug te halen.

McLaren heeft aangegeven open te staan voor een deal met Sauber. De Britse renstal wil de banden met de Braziliaan echter niet volledig verbreken. Alonso bevestigde dat dit geen probleem zal zijn voor een overstap naar Sauber.

Alonso benadrukte dat het belangrijk is om geen overhaaste stappen te nemen die de ontwikkeling van Bortoleto in gevaar zouden kunnen brengen. "Hij moet op het juiste moment naar de Formule 1 komen, wanneer hij klaar is”, besluit Alonso.

Bottas

De positie van Valtteri Bottas bij Sauber is nog onduidelijk. De Fin heeft immers de geruchten over een contractverlenging ontkend. Dit vergroot dan weer de kans op een nieuw talent zoals Bortoleto voor 2025.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws