De toekomst van Valtteri Bottas hangt aan een zijden draadje: "Mist zowel performance als efficiëntie"

Robbie Maes
| 0 reacties
De toekomst van Valtteri Bottas hangt aan een zijden draadje: "Mist zowel performance als efficiëntie"
Foto: © photonews

De toekomst van Valtteri Bottas in de Formule 1 hangt aan een zijden draadje, maar de Fin is vastbesloten zijn plek op de grid te behouden.

Ondanks een tegenvallend seizoen bij Sauber, waarin hij nog geen punten heeft gescoord, blijft Bottas optimistisch. Zijn contract loopt aan het eind van dit seizoen af, en Sauber overlegt al met andere coureurs voor het tweede zitje naast Nico Hülkenberg.

Bottas is tegenover Motorsport.com van mening dat hij nu beter presteert dan in zijn tijd bij Mercedes, vooral tijdens de kwalificaties. "Ik heb niet het gevoel dat ik slechter ben dan voorheen. Sterker nog, mijn ervaring zorgt ervoor dat ik steeds constanter word en dat geeft vertrouwen."

De Fin erkent dat zijn prestaties minder in de schijnwerpers staan, voornamelijk omdat hij achterin het veld rijdt. Wanneer je niet vooraan meestrijdt zijn je kwaliteiten moeilijker te zien, stelt hij vast.

Sauber is momenteel het enige team zonder punten. Volgens Bottas komt dat door de prestaties van de auto. "De auto is te nerveus en mist zowel performance als efficiëntie.”

"In de Formule 1 kunnen dingen van de ene op de andere dag veranderen, maar soms duren verbeteringen maanden. Onze CEO neemt de problemen heel serieus en werkt hard aan oplossingen", aldus Bottas.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws