Is parkeren in Parijs nog mogelijk? Nieuwe regels en tarieven maken het alvast lastig voor automobilisten

Robbie Maes
| 0 reacties
Is parkeren in Parijs nog mogelijk? Nieuwe regels en tarieven maken het alvast lastig voor automobilisten
Foto: © photonews

Vanaf nu zijn de parkeertarieven in Parijs aanzienlijk verhoogd voor SUV's en andere zware voertuigen.

Voor één uur parkeren moet je nu €18 betalen, en voor zes uur loopt dat bedrag op tot maar liefst €225. Deze maatregel is bedoeld om de impact van zware voertuigen op de stad te verminderen.

Een burgeronderzoek uit februari wees uit dat 54,5 procent van de Parijzenaren de verhoging steunt. Het stadsbestuur argumenteert dat zware voertuigen bijdragen aan meer vervuiling, veel openbare ruimte in beslag nemen en de verkeersveiligheid in gevaar brengen.

Camera's

De handhaving van de nieuwe regels is relatief eenvoudig, aangezien Parijs al geruime tijd gebruikmaakt van videobewaking om kentekens van geparkeerde voertuigen te registreren. Iedere automobilist moet zijn kenteken invoeren bij de parkeerautomaat, waardoor de stad toegang heeft tot informatie over eigenaren en voertuiggegevens.

Afsluiten en beperken van snelheid

De hogere parkeertarieven zijn een initiatief van de burgemeester Anne Hidalgo. Eerder heeft zij al maatregelen genomen om de stad autovriendelijker te maken, zoals het afsluiten van de oevers van de Seine voor auto’s en het uitbreiden van het fietspadennetwerk.

Daarnaast heeft ze de snelheidslimiet in bijna de hele stad verlaagd naar 30 km/u. Ook is de limiet op de drukke stadssnelweg ‘Périphérique’ verlaagd naar 50 km/u om de geluidsoverlast voor omwonenden te verminderen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws