Toto Wolff kiest voor stabiliteit: "Dat werkt nooit, dus ik ga niet flirten"

Robbie Maes
| 0 reacties
Toto Wolff kiest voor stabiliteit: "Dat werkt nooit, dus ik ga niet flirten"

Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft het afgelopen jaar herhaaldelijk de deur opengezet voor Max Verstappen om naar zijn team te komen, maar dat is nu voorbij.

Na het aangekondigde vertrek van Lewis Hamilton had Wolff een zitje beschikbaar voor 2025 en beschouwde hij Verstappen als de ideale opvolger. Tegelijkertijd vond Wolff juniorrijder Andrea Kimi Antonelli ook een serieuze optie. Uiteindelijk kreeg de 18-jarige Italiaan het zitje na indrukwekkende prestaties tijdens de F1-tests.

Voor Wolff markeert het vastleggen van Antonelli het einde van een turbulente zoektocht naar een nieuwe coureur. Antonelli en zijn teamgenoot George Russell hebben beide contracten die eind 2025 aflopen, maar Wolff hoopt dat ze beiden langdurig bij Mercedes blijven. In een gesprek met Motorsport.com benadrukt Wolff dat hij niet langer flirt met Verstappen.

"We moeten het vertrouwen aan de coureurs geven die je in je team hebt. Ze hebben de maximale steun nodig om succesvol te zijn. Pas als alles misgaat, onderzoek je andere opties. Anders ben je voor mijn gevoel buiten de deur aan het flirten terwijl je een relatie wil laten werken. Dat werkt nooit, dus ik ga niet flirten.”

Wolff hoopt dat Russell bij Mercedes blijft, maar recentelijk gaf Red Bull-teambaas Christian Horner aan geïnteresseerd te zijn in Russell. Wolff denkt dat de tweevoudig racewinnaar goed zou doen om de uitdagingen bij Mercedes aan te gaan.

Hij wijst erop dat elke topcoureur in de Formule 1 het gevecht met zijn teamgenoot moet aangaan, ongeacht hun leeftijd. Russell heeft drie jaar lang gestreden tegen Lewis Hamilton, een van de beste coureurs aller tijden. Wolff is van mening dat Russell het goed zal doen tegen het jonge talent Antonelli, waar veel van wordt verwacht.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws