🎥 Op het puntje van je stoel: de intense crashes en close finishes in de NASCAR 2024

🎥 Op het puntje van je stoel: de intense crashes en close finishes in de NASCAR 2024
Foto: © photonews

In Europa is vooral de Formule 1 natuurlijk heel belangrijk, maar in de Verenigde Staten zijn er ook andere kampioenschappen die enorm hard leven bij de supporters. Zo ook de NASCAR, waar we stilaan in de zone van de waarheid komen.

De National Association for Stock Car Auto Racing (NASCAR) houdt ook in 2024 zijn jaarlijks kampioenschap. Ondertussen zitten we er al in de play-offs en dus begint het steeds spannender te worden.

Nog twaalf rijders komen in aanmerking om tijdens de finale de hoofdvogel af te schieten. Maar ook de rijders die niet meer het eindklassement kunnen winnen, duiken toch nog steeds op in de diverse races.

Dit weekend was het circus in Lincoln in de Amerikaanse staat Alabama. Daar werd op de Talladega Superspeedway de volgende race uitgevochten. En dat zorgde voor heel veel spanning.

Er waren gedurende de race een aantal pittige crashes, waarbij soms meer dan de helft van het pak geraakt werd. Aan de finish was het dan weer hyperspannend te noemen.

De kloof tussen één en twee was bijzonder klein aan de finish. In de geschiedenis van de NASCAR waren er amper tien finishes die nog spannender waren. Ricky Steinhouse Junior werd de winnaar van de dag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws