Fernando Alonso onthult oorzaak achter lange afwezigheid van safety cars

Robbie Maes
| 0 reacties
Fernando Alonso onthult oorzaak achter lange afwezigheid van safety cars

Het is al negen races geleden dat de safety car in actie moest komen tijdens een Formule 1-race.

Een opvallende reeks, vooral omdat zelfs de Grand Prix van Singapore zonder safety car verliep. Hoewel er geen duidelijke oorzaak lijkt te zijn, heeft Aston Martin-coureur Fernando Alonso wel een theorie over waarom dit gebeurt.

Volgens Alonso is het moeilijker geworden om de auto's tot het uiterste te pushen. De huidige generatie Formule 1-wagens zijn lastig op de limiet te rijden. Alonso suggereert dat coureurs vaker kiezen voor een strategie waarbij ze niet alles geven om de kans op fouten te minimaliseren. "In plaats van constant op honderd procent te rijden, kiezen we soms voor negentig procent om te voorkomen dat de auto in een ongunstige situatie terechtkomt."

Hij wijst op de lastige balans die rijders tegenwoordig moeten vinden. "Als je probeert tot de limiet te gaan, kun je snel verkeerde beslissingen nemen of je auto onvoorspelbaar maken”, vertelt de Spanjaard.

De ervaren Spanjaard benadrukt dat de kleinste details vaak bepalend zijn. “We analyseren de data van de vele sensoren op de auto en ontdekken dan kleine veranderingen die grote invloed kunnen hebben op de prestaties. Hierdoor kiezen teams en coureurs er soms voor om tijdens races iets behoudender te rijden.”

Dit heeft ook gevolgen voor de manier waarop races verlopen. Volgens Alonso moeten coureurs tegenwoordig meer rekening houden met de banden, het brandstofverbruik en andere factoren die de raceprestaties beïnvloeden. Dit kan verklaren waarom er minder incidenten en safety cars nodig zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws