Tesla profiteert van Vlaamse premie al is dat niet voor eeuwig

Robbie Maes
| 0 reacties
Tesla profiteert van Vlaamse premie al is dat niet voor eeuwig

De Vlaamse premie van 5.000 euro voor de aankoop van een elektrische auto blijkt een groot succes te zijn.

De steunmaatregel werd begin dit jaar gelanceerd en heeft geleid tot een opmerkelijke stijging van de verkoop van elektrische voertuigen. Het is vooral Tesla die als marktleider profiteert. In de eerste negen maanden van het jaar hebben volgens Gocar.be de Tesla Model 3 en Model Y samen meer dan 40% van de verkopen in België genomen.

In de eerste drie kwartalen van het jaar zijn er maar liefst 5.220 eenheden van de Tesla Model 3 en Model Y verkocht. Deze cijfers zijn niet alleen indrukwekkend, maar ook een richtlijn voor de voorkeuren van kopers.

De verkoop van elektrische voertuigen in Vlaanderen is in een jaar tijd met maar liefst 145% gestegen, van 4.263 naar 10.438 voertuigen tussen januari en september. Deze explosieve groei toont de veranderende houding van consumenten ten opzichte van elektrische voertuigen.

Vlaamse premie

De Vlaamse premie heeft niet alleen de verkoop gestimuleerd, maar ook andere automerken aangemoedigd om hun aanbod te herzien. Diverse autofabrikanten hebben hun prijsstrategieën aangepast om in aanmerking te komen voor de Vlaamse premie. Tesla heeft zijn basisprijzen voor de Model 3 en Model Y tijdelijk verlaagd tot rond de 39.990 euro, terwijl andere merken zoals BMW hun elektrische SUV iX2 aanbieden voor net iets minder dan de 40.000 euro.

Ondanks het succes van de premie heeft de nieuwe Vlaamse regering aangekondigd deze mogelijk stop te zetten, gezien de fragiele begrotingssituatie. De details van de afschaffing zijn echter nog niet duidelijk. Kopers kunnen nog tot 31 december 2024 profiteren van de premie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws