Bond Beter Leefmilieu steunt hogere energieprijzen vanaf 2027 - Waarom?

Bond Beter Leefmilieu steunt hogere energieprijzen vanaf 2027 - Waarom?
Foto: © photonews

Op dit moment mogen we heel blij zijn met de energieprijzen. Benzine en diesel staan op de laagste punten in drie jaar ongeveer. Maar in de toekomst zouden er wel eens dingen kunnen gaan veranderen.

Gas, benzine en diesel zouden wel eens fors duurder kunnen worden vanaf 2027. Dat is het gevolg van een nieuwe Europese regel die binnen een dikke twee jaar in werking zal gaan treden.

Extra kosten vanaf 2027

Er komt een nieuw Europees systeem van emissiehandel. Mensen die CO2 willen uitstoten, zullen dan credits moeten betalen om dat te mogen doen. Dat zal nu ook voor auto's op benzine en diesel het geval zijn.

De Bond Beter Leefmilieu (BBL) is voorstander van deze nieuwe emissiehandel. "In de transport- en verwarmingssector is de afgelopen twintig jaar maar weinig vooruitgang geboekt qua vergroening", aldus Yelter Bollen in Knack.

Bond Beter Leefmilieu is voorstander

"Die hogere prijzen kunnen leiden tot een gedragswijziging, maar ze zorgen ook voor extra inkomsten. BBL pleit ervoor om met dat geld mensen te compenseren die te weinig geld hebben om te investeren in een warmtepomp of elektrische wagen, sociaal leasen van elektrische wagens mogelijk te maken en renovaties te doen op wijkniveau."

"Zo kan de overheid de energietransitie versnellen", aldus nog Bollen. De prijzen kunnen wel zwaar stijgen: "De consument is onvoldoende op de hoogte, doordat onze politici de laatste jaren deden alsof die prijsstijging nog veraf was."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws