📷 Renault keert terug in de tijd met nieuwe Twingo

Robbie Maes
| 0 reacties
📷 Renault keert terug in de tijd met nieuwe Twingo

Renault heeft op het autosalon van Parijs het prototype van de gloednieuwe Twingo aan het grote publiek gepresenteerd.

Dit model komt in 2026 op de markt en vertoont ontwerpen die doen denken aan het allereerste Twingo uit de jaren 90. De Franse constructeur belooft een prijs van minder dan € 20.000.

Retrodesign is weer helemaal in en Renault omarmt deze trend met de nieuwe Twingo. Na de succesvolle lancering van de leuke 5 E-Tech Electric en vlak voor de onthulling van de 4 E-Tech Electric, bevestigt Renault nu de komst van een nieuwe Twingo.

De nieuwe Twingo krijgt een compacte vijfdeurs. De auto heeft ook een volledig elektrische aandrijving, net als het huidige model dat samen met Smart werd ontwikkeld.

De showwagen beschikt over een glazen dak en heeft een opvallende zwarte rand rondom de achterruit. Tussen de lichtblokken staat de voornaam van het model en het merkembleem blinkt op de motorkap. De flanken zijn uitgerust met ronde deurgrepen, die ook een knipoog geven naar de Twingo van 1992.

Renault heeft nog niets bekendgemaakt over de motor en de batterij, maar het vermogen en de capaciteit zullen waarschijnlijk bescheiden zijn. De nieuwe Twingo is voornamelijk bedoeld voor stadsverkeer, wat de belofte van een prijs onder de € 20.000 nog eens extra onderstreept.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws