12-jarige moet de toekomst van Williams zijn: "Wat hij op zijn leeftijd al bereikt heeft, is zeer indrukwekkend"

Robbie Maes
| 0 reacties
12-jarige moet de toekomst van Williams zijn: "Wat hij op zijn leeftijd al bereikt heeft, is zeer indrukwekkend"
Foto: © photonews

Eerder dit jaar maakte het Williams Formule 1-team bekend dat de 12-jarige Dean Hoogendoorn is opgenomen in hun talentenprogramma.

Volgens Sven Smeets, sportief directeur van Williams, zijn de indrukwekkende resultaten van Hoogendoorn een belangrijke reden. Daarnaast kan hij goed zijn sterke en zwakke punten benoemen en leert de jonge snel van zijn fouten.

Williams heeft doorgaans de voorkeur om jonge rijders langer in de karting te zien voordat ze worden opgenomen in het talentenprogramma. Dit komt omdat andere teams ook geïnteresseerd kunnen zijn in getalenteerde coureurs.

"Wat hij op zijn leeftijd al bereikt heeft, is zeer indrukwekkend. We moesten hem ervan overtuigen dat Williams het juiste team is voor zijn racetochten", vertelt Smeets in Motorsport.com.

Volgens Smeets is het lastig te voorspellen hoe goed een coureur het zal doen in autosport nadat hij de overstap van de karting maakt. Hoogendoorn is nog maar 12 en kan pas vanaf zijn vijftiende deelnemen aan Formule 4-races.

Smeets maakt zich geen zorgen over de overstap van Hoogendoorn naar autosport. "De meeste coureurs die goed zijn in de karting, maken zonder grote problemen de overstap naar de autosport", legt hij uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws