Aston Martin zoekt naar antwoorden in teleurstellend F1-seizoen: "Dat is geen excuus voor tegenvallende prestaties"

Robbie Maes
| 0 reacties
Aston Martin zoekt naar antwoorden in teleurstellend F1-seizoen: "Dat is geen excuus voor tegenvallende prestaties"
Foto: © photonews

Aston Martin is dit Formule 1-seizoen één van de grootste teleurstellingen. Teambaas Mike Krack heeft wel een idee waarom het team zijn eerder behaalde successen niet kan evenaren.

Met een huidige vijfde plaats in het constructeurskampioenschap, moet het team uit Silverstone dringend actie ondernemen om terug te keren naar de top. In 2023 stond Aston Martin nog in de schijnwerpers als een verrassend sterke renstal. Al is dat nu helemaal veranderd.

Er wordt gespeculeerd dat het delen van de windtunnel met Mercedes een belangrijke oorzaak is van het teleurstellende seizoen. Teambaas Mike Krack wijst dit echter af als een te gemakkelijk excuus.

"Het kan een factor zijn, maar we liggen te ver achter Mercedes”, legt Krack uit in Motorsport.com. Hij is van mening dat het team gewoon beter werk moet leveren om competitief te blijven.

Een positieve ontwikkeling is dat Aston Martin vanaf 1 januari 2025 een hypermoderne windtunnel op zijn eigen campus in gebruik zal nemen. Krack verwacht echter niet dat de windtunnel alleen verantwoordelijk zal zijn voor het succes van het team.

“We zijn een nieuw team aan het bouwen, en dat vereist meer dan alleen een windtunnel. Het gaat ook om de technologieën en methodieken die gebruikt worden tijdens de tests, wat net zo belangrijk is voor de ontwikkeling.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws