Belgen kiezen massaal voor occasies: deze merken zijn het populairst

Robbie Maes
| 0 reacties
Belgen kiezen massaal voor occasies: deze merken zijn het populairst

Steeds meer Belgen kopen een tweedehands auto. Terwijl de verkoop van nieuwe auto's dit jaar daalt, groeit de markt voor tweedehandsauto's.

In augustus daalde de verkoop van tweedehands auto’s een beetje, maar in september steeg de verkoop weer flink. Volgens de sectorfederatie Traxio zijn er in de eerste negen maanden van 2024 al meer dan 550.000 tweedehands auto’s verkocht.

Dit is een stijging van 6,1 procent in vergelijking met vorig jaar. In september was er zelfs 10 procent meer verkoop dan de maand ervoor.

Traxio zegt dat er veel tweedehands auto’s beschikbaar zijn en dat de prijzen zijn gedaald. De gemiddelde prijs van een tweedehands auto is nu 7,6 procent lager dan vorig jaar.

De populairste merken zijn Volkswagen, BMW, Mercedes, Opel en Peugeot. Meer dan de helft van de verkochte tweedehands auto’s rijdt op benzine, terwijl een derde dieselmotoren heeft. Hybride auto's zijn bijna 10 procent en elektrische auto’s zijn goed voor 2,9 procent van de totale verkoop.

De verkoop van nieuwe auto's daalde met 5 procent in de eerste negen maanden van het jaar. In totaal zijn er nog maar 356.868 nieuwe auto's ingeschreven.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws