Onderzocht: Belgen betalen te veel voor autoherstellingen

Robbie Maes
| 0 reacties
Onderzocht: Belgen betalen te veel voor autoherstellingen
Foto: © photonews

Uit een recente studie van Carly blijkt dat Belgen tot 20% te veel betalen voor bepaalde autoherstellingen.

De analyse is gebaseerd op meer dan zes miljoen diagnoses en onthult aanzienlijke prijsverschillen tussen theoretische en werkelijke kosten. Dit roept dan ook veel vragen op.

Volgens de studie van Carly is dat vooral het geval bij motorproblemen. Voor mechanische herstellingen, zoals oververhitting en versleten bougies zijn de prijsverschillen bijzonder groot.

Belgische automobilisten betalen soms tot 20% meer dan de theoretische kosten. De duurste merken zijn Mercedes, BMW en Audi, die hogere kosten hebben door hun geavanceerde technologie.

Voor transmissieproblemen betalen Belgen gemiddeld 10 tot 12% meer bij merken zoals Audi en Mercedes. In Frankrijk kunnen de prijsverschillen zelfs oplopen tot 21%, vooral voor Volkswagen-modellen.

Elektrische en hybride auto's

De studie van Carly kijkt ook naar elektrische en hybride auto’s. Veel mensen denken dat deze auto's minder vaak problemen hebben, maar de cijfers van Carly laten iets anders zien. Geëlektrificeerde auto’s hebben vaak meer elektronische problemen omdat ze meer elektronica hebben. In de lijst van voertuigen met de meeste defecten, staan hybride en elektrische auto’s niet goed.

Om consumenten te helpen ontdekken of ze te veel betalen, heeft Carly een online platform gelanceerd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws