Toyota maakt comeback in de Formule 1 en gaat samenwerken met Amerikaanse team

Robbie Maes
| 0 reacties
Toyota maakt comeback in de Formule 1 en gaat samenwerken met Amerikaanse team

Toyota maakt zijn comeback in de Formule 1, niet als eigen team, maar als officiële technische partner van Haas F1.

De samenwerking tussen Toyota Gazoo Racing en Haas F1 gaat verder dan een paar logo's op de VF-24. Toyota zal ontwerp-, techniek- en fabricagediensten leveren, terwijl Haas technische expertise en commerciële voordelen inbrengt. De samenwerking begint komend weekend tijdens de Amerikaanse Grand Prix in Austin.

Het Japanse merk was tussen 2002 en 2009 actief in de Formule 1. De samenwerking werd al enige tijd gespeculeerd, zeker na ontmoetingen tussen de teambazen tijdens de Britse Grand Prix en de 24 uur van Le Mans.

Haas-teambaas Ayao Komatsu is enthousiast over het partnerschap en ziet het als een belangrijke stap voor de ontwikkeling van het team. Hij benadrukt dat de middelen en kennis van Toyota essentieel zullen zijn om de prestaties van Haas verder te verbeteren.

Haas presteert momenteel goed, met een zevende plaats in het constructeursklassement. Komatsu gelooft dat het team met de hulp van Toyota nog verder omhoog kan kijken.

Hoewel Toyota technische ondersteuning biedt, blijft Haas voor zijn motoren tot minstens 2028 verbonden aan Ferrari. Sinds de oprichting van Haas in 2016 levert Ferrari de krachtbronnen voor het Amerikaanse team.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws