Toyota zet in op waterstof: elektrisch rijden zonder accu

Robbie Maes
| 0 reacties
Toyota zet in op waterstof: elektrisch rijden zonder accu

Toyota blijft vasthouden aan verschillende soorten aandrijflijnen en kiest niet volledig voor elektrisch rijden. Dit keer presenteert het merk een nieuw concept.

Namelijk elektrisch rijden met behulp van waterstofpatronen. Toyota heeft al ervaring met waterstoftechnologie, zoals te zien is bij hun model, de Mirai.

Deze auto maakt gebruik van een brandstofcel die waterstof omzet in elektrische energie. In plaats van een grote accu, tank je waterstof en rijd je elektrisch zonder de noodzaak om de accu op te laden via een stekker.

Een belangrijk voordeel van waterstofauto's is dat het tanken van waterstof veel sneller gaat dan het opladen van een batterij. Binnen vijf minuten is de tank van een Mirai weer vol.

Het nieuwe project van Toyota richt zich op waterstofcapsules. Met deze patronen kunnen voertuigen snel worden opgeladen, zelfs op locaties zonder waterstofstations. Bovendien is het de bedoeling dat deze patronen niet alleen voor auto's worden gebruikt, maar ook voor het leveren van energie aan huishoudens.

Voorlopig bevatten de capsules nog te weinig waterstof om praktisch bruikbaar te zijn voor auto's. Maar als de technologie verder verbetert, zouden ze in de toekomst mogelijk een oplossing kunnen bieden voor de beperkte infrastructuur rondom waterstoftankstations.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws