Vasseur onthult dat Hamilton al veel eerder naar Ferrari wilde komen: "Hij wil altijd garanties"

Robbie Maes
| 0 reacties
Vasseur onthult dat Hamilton al veel eerder naar Ferrari wilde komen: "Hij wil altijd garanties"
Foto: © photonews

Lewis Hamilton zal vanaf volgend seizoen voor Ferrari rijden, een stap die velen verraste. Maar volgens Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur koesterde de zevenvoudig wereldkampioen al veel langer de wens om voor het iconische team uit Maranello te racen.

In een gesprek met Gazzetta dello Sport onthulde Vasseur dat Hamilton al in 2004 overwoog om ooit naar Ferrari te gaan. Hamilton vond dat nu het juiste moment was om de sprong te wagen.

Het overtuigen van Hamilton was volgens Vasseur niet moeilijk. "Hij wil altijd garanties op het gebied van prestaties."

Charles Leclerc kijkt niet met jaloezie naar de komst van Hamilton. Hij ziet het volgens Vasseur juist als een enorme motivatie om zich te meten met een zevenvoudig wereldkampioen in hetzelfde team.

De band tussen Leclerc en Vasseur is sterk, en de twee werken al jarenlang samen. Leclerc waardeert vooral de eerlijkheid van Vasseur. "Fred vertelt me altijd recht in mijn gezicht wat hij denkt, en dat is heel belangrijk in de Formule 1”, aldus Leclerc.

Nu Hamilton bij Ferrari komt, verwacht Leclerc dat hun samenwerking goed zal verlopen. Hij heeft vertrouwen in het proces en gelooft dat Ferrari met Vasseur en Hamilton een grote stap kan maken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws