Carlos Tavares kondigt vertrek aan als CEO van Stellantis te midden van een crisisperiode

Robbie Maes
| 0 reacties
Carlos Tavares kondigt vertrek aan als CEO van Stellantis te midden van een crisisperiode

Carlos Tavares de CEO Stellantis heeft aangekondigd dat hij begin 2026 zal stoppen met zijn functie.

Zijn aanstaande vertrek komt op een moment dat Stellantis onder druk staat door een groot aantal ontslagen in Italië, dat heeft geleid tot onvrede binnen de Italiaanse overheid. Deze onrust is in het bijzonder zichtbaar naar aanleiding van de recente problemen rond de Fiat 500e.

De fusie tussen FCA en PSA heeft tot drastische bezuinigingen geleid, en de beloften van Stellantis om nieuwe modellen en fabrieken voor elektrische auto's te bouwen zijn niet nagekomen. Hierdoor zijn er al maatregelen getroffen door de Italiaanse overheid.

Tavares moet nu voor het Italiaanse parlement verschijnen om de toekomstplannen van Stellantis in Italië toe te lichten. Verwacht wordt dat het parlement garanties zal eisen over werkgelegenheid en de activiteiten van het bedrijf in het land.

Terwijl Tavares zijn huidige termijn uitzit, heeft Stellantis enkele belangrijke managementveranderingen doorgevoerd om de efficiëntie en prestaties te verbeteren. Antonio Filosa is nu verantwoordelijk voor de Noord-Amerikaanse regio, waar Stellantis met merken zoals Jeep en Chrysler opereert.

De reacties van het Italiaanse parlement en de overheid kunnen een grote impact hebben op de richting van het bedrijf. Het is duidelijk dat de nieuwe leiding de uitdaging heeft om de koers van het bedrijf te stabiliseren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws