Als het aan hem lag, tekende Hamilton niet voor Ferrari: "Het was een rollercoaster van emoties"

Robbie Maes
| 0 reacties
Als het aan hem lag, tekende Hamilton niet voor Ferrari: "Het was een rollercoaster van emoties"
Foto: © photonews

Lewis Hamilton zou zijn overgang naar Ferrari niet hebben gerealiseerd als Mattia Binotto nog steeds teamprincipal was geweest.

Hamilton begint in 2025 aan een nieuw hoofdstuk in zijn carrière bij Ferrari. De verhuizing werd aangekondigd voordat het seizoen van 2024 begon, en Hamilton heeft zijn contract verlengd om weer samen te werken met Ferrari-teamprincipal Fred Vasseur.

Mattia Binotto, die nu de leiding heeft bij Audi, zou Hamilton niet naar Ferrari hebben gehaald. In een interview met Corriere della Sera gaf Binotto aan dat hij de beslissing van Hamilton om naar Ferrari te gaan wel begrijpt, maar hij had zelf andere plannen voor het team.

Binotto verklaarde dat Ferrari zich had gericht op andere coureurs en dat Leclerc de belangrijkste talent is voor de toekomst van het team. Volgens hem verdient Leclerc de kans om de teamleider te zijn in de titelstrijd.

Toto Wolff, teamchef van Mercedes, onthulde dat Hamilton hem het nieuws over zijn overstap naar Ferrari vertelde tijdens een ontbijt in zijn huis in Oxford. Hamilton beschreef deze ervaring als zenuwslopend. "Het was een rollercoaster van emoties vanaf het moment dat ik het contract ondertekende, dat was angstaanjagend."

Mercedes heeft ondertussen al een opvolger gevonden voor de zevenvoudig wereldkampioen in de vorm van de tiener Kimi Antonelli.  Hij maakt de overstap van de Formule 2 naar de Formule 1 in 2025.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws